Tristo nových lavičiek pre Bratislavu vďaka ČSOB nadácii

Aj vy obľubujete prechádzky mestom - s priateľmi, s rodinou alebo len tak sami so sebou? My tiež! Po nachodených kilometroch však neraz padne vhod len tak si posedieť a pokochať sa krásami mesta, vychutnať si zmrzlinu či romantické chvíle vo dvojici.

prečítané do 5 minút

10.10.2021

Nie vždy a nie všade je to však možné. Preto sa magistrát hlavného mesta rozhodol zrealizovať projekt masívnej obnovy mestského mobiliáru, v rámci ktorého chce v krátkom čase vymeniť až tisíc lavičiek po celom meste. A nielen nahradiť tie staré, poškodené, ale osadiť ich aj na nové miesta a lokality. Už v novembri bude osadených prvých 300 z nich, na ktorých nákup prispela ČSOB nadácia sumou 200 tis. €.

Ich dizajn vychádza z rokmi osvedčenej pražskej lavičky, ktorého použitie Bratislava získala ako dar od českej metropoly. Nielenže majú funkčný, nadčasový vzhľad, ktorý neuškodí histórii, ale ani modernizmu a kvalitnú konštrukciu, no predovšetkým sú mimoriadne pohodlné. Posedenie na nich si určite vychutnajú obyvatelia aj návštevníci všetkých vekových kategórií. Ich kvalitné spracovanie zabezpečí, že budú plne slúžiť aj iným generáciám.

A keďže sa pre ne hľadajú aj nové miesta, ČSOB nadácia ani v tomto smere neváhala a podala mestu pomocnú ruku. Pre obyvateľov a návštevníkov Bratislavy vytvorila špeciálny „lavičkový filter“ na Instagrame, pomocou ktorého môžu ľudia vyberať miesta, ktoré by novým lavičkám najviac pristali. Stačí mobilom zacieliť na konkrétne miesto, umiestniť naň virtuálnu lavičku a zdieľať tak lokality, ktoré by potrebovali skrášliť. Informácie sa odošlú ČSOB nadácii a Magistrátu hlavného mesta a budú slúžiť ako inšpirácia pri určovaní nových miest.

V krátkom videu vám akrobati – dvojičky Andreas a Enrico Burikovci – svojimi krkolomnými kúskami ukážu, že pohodlne sa usadiť v hlavnom meste nie je vždy jednoduché, no s pomocou filtra spoločne docielime, že v krátkom čase sa, aj vašou zásluhou, kvalita trávenia voľného času v Bratislave pozdvihne na úplne novú úroveň.