Prečo sa oplatí byť dlhodobým klientom banky?

Investovať do dlhodobého vzťahu s bankou prináša výhody. Prečítajte si, aké benefity máte k dispozícii ako verný klient.

prečítané do 5 minút

1.2.2024

Byť verným klientom banky sa oplatí

Čím dlhšie ste klientom banky, tým máte väčšie výhody:

  1. Výhodné úrokové sadzby
    Ak si zakladáte bežný účet a v budúcnosti plánujete brať napríklad hypotéku, byť verným klientom banky dlhšiu dobu sa vám časom vyplatí. Dlhodobí klienti môžu získať výhodnejšie úrokové sadzby na hypotéku či spotrebný úver. Je to preto, že banky svojich verných klientov už poznajú.
  2. Špeciálne ponuky a benefity
    Dlhodobí klienti môžu získať prístup k zaujímavým ponukám a benefitom, ako sú napríklad bezplatné služby alebo zľavy na vybrané produkty.
  3. Individuálny prístup
    Banky môžu dlhodobým klientom poskytovať produkty šité na mieru vychádzajúce z ich finančnej histórie a potrieb. Ak má verný klient špecifické požiadavky, má vyššiu šancu, že mu banka v individuálnych prípadoch vyhovie.
  4. Rýchlejšie schválenie úveru
    Ak má klient v banke otvorený účet dlhšiu dobu a aktívne ho využíva, banka mu s najväčšou pravdepodobnosťou poskytne rýchlejšie schválenie úveru dokonca bez ďalších „papierovačiek“. Môže ísť napríklad o spotrebný úver, povolené prečerpanie účtu alebo kreditnú kartu. Banka v tomto prípade vychádza z informácií, ktoré získala z pravidelných pohybov na bežnom účte alebo histórie splácania úverov.

Udeliť banke marketingový súhlas sa oplatí. Vďaka nemu vás môžeme informovať o finančných benefitoch alebo zvýhodnených ponukách, ktoré nie sú štandardne dostupné. Dozviete sa tiež o zaujímavých novinkách alebo získate narodeninový bonus. TIP: Súhlas môžete dodatočne udeliť aj priamo v aplikácii ČSOB SmartBanking.

Nájsť to najvýhodnejšie riešenie vám radi pomôžeme v ktorejkoľvek pobočke ČSOB.

Čo ocenili naši dlhodobí klienti?

Záleží nám na spätnej väzbe od klientov, preto pravidelne organizujeme interné prieskumy zamerané na klientsku skúsenosť, každodenné financovanie a benefity. Prinášame niekoľko výrokov našich klientov ohľadom spokojnosti s ČSOB.

Otázka: Navštevujete pobočky alebo radšej riešite vaše potreby digitálnymi cestami, prípadne cez kontaktné centrum? Prečo?

„Najradšej navštevujem pobočku banky osobne. Vždy sa od pracovníka dozviem, čo potrebujem a mám rada osobné a personalizovane podané informácie od pracovníka banky.“ (Mária)

Otázka: Na základe Vašich skúseností, odporučili by ste ČSOB známym?

„Môžem spokojne povedať, že áno. Na základe mojich doterajších skúseností pôsobí ČSOB ako profesionálna spoločnosť, ktorá pokrýva široké portfólio finančných aktivít. Okrem bežného účtu využívam aj poistenie domácnosti, povinné zmluvné poistenie auta, v minulosti aj investovanie. Za každým mi bolo poskytnuté profesionálne poradenstvo a služby ste, až na malé výnimky, dokázali prispôsobiť mojim potrebám.“ (Martin)

„Áno, určite som spokojná v dosť veľa veciach oproti iným, či už úroková sadzba, mimoriadne splátky bez poplatku, šikovní ľudia na pobočkách ochotní sa venovať a poradiť zákazníkovi, čo je pre neho najvhodnejšie.“ (Silvia)

„ČSOB by som odporúčal, som dlhodobý klient a zatiaľ ma nesklamala. Je to inovatívna banka a má profesionálnych zamestnancov, ktorí vždy dokážu poradiť, čo je pre klienta výhodné.“ (Ladislav)

Čo oceňujú klienti na funkcii SmartSlužby+, ktorú nájdete v aplikácii ČSOB SmartBanking?

„Využil som nákup vlakového lístka ZSSK. Pre mňa asi najlepšia funkcia.“

„Najviac využívam IDS BK. Nemusím riešiť žiadne papierové lístky a na rozdiel od SMS lístka, lístok kúpený cez SmartSlužby+ je platný ihneď. Žiadne čakanie na spätnú SMS.“

„Ja využívam eBločky. Je to super aplikácia. Mám stále prehľad o svojich výdavkoch. A dokonca som vyhrala od banky za pravidelné využívanie aplikácie 100 EUR.“

V ČSOB lojálnych klientov odmeňujeme

Za aktívne používanie účtu vás štedro odmeníme. Okamžitá odmena vo forme sporenia so zvýhodneným úrokom 1,01 % p.a. na sporiacom účte alebo 50 % zľava z poplatku za vedenie účtu ČSOB Pohoda čaká na každého, kto splní tri podmienky:

  • mesačný príjem na účet vo výške aspoň 400 EUR
  • aspoň 3 pravidelné platby mesačne
  • aspoň 5 platieb kartou mesačne

Dlhodobým využívaním bežného účtu si môžete znížiť mesačný poplatok o 50 % až 100 %. Účet Pohoda a Extra Pohoda môžete mať dokonca bez poplatku za vedenie. Ak využívate svoj účet pravidelne a prichádza vám tam aj výplata, pri vybavovaní úveru nemusíte dokladovať svoj príjem.

Byť aktívny sa oplatí

Zistite, ako jednoducho môžete znížiť mesačné poplatky za vedenie svojho bankového účtu až na nulu. Aktivujte svoje odmeny, neplaťte nič navyše a sporte s vyšším úrokom.

Zistite viac o tom, ako byť aktívny