Kupujete auto? V ČSOB vybavíte financovanie aj poistenie na jednom mieste

 

Kúpa automobilu je veľkým rozhodnutím, ktoré uskutočníme nanajvýš párkrát za život. Patrí totiž medzi väčšie investície a preto môže tento proces trvať celé týždne či dokonca mesiace. Pri rozhodovaní však zohráva dôležitú rolu aj spôsob financovania vozidla a výber kvalitného poistenia. Je preto úplne prirodzené, že proces kupovania auta vyvoláva mnoho otázok a my si na ne v dnešnom blogu skúsime odpovedať.

Ako financovať nové vozidlo?

Medzi najčastejšie využívané spôsoby financovania áut patrí bezpochyby spotrebný úver a niektorá z foriem leasingu. Pri financovaní spotrebným úverom môžete finančné prostriedky využiť na kúpu akéhokoľvek nového alebo jazdeného auta, automobil je okamžite po zakúpení vo vašom vlastníctve a počas celej doby splácania sa úroková sadzba nemení. Výhodou je taktiež, že o spotrebný úver môžete požiadať aj v momente, ak ešte nie ste rozhodnutý pre konkrétne auto. Finančné prostriedky tak máte vždy poruke a ste pripravený na kúpu v tej správnej chvíli. Samozrejmosťou sú však aj bezplatné mimoriadne splátky, vďaka ktorým dokážete úver v predstihu čiastočne alebo úplne splatiť.

Na financovanie svojho vozidla môžete využiť aj finančný alebo operatívny lízing. Táto forma financovania je vhodná najmä pre tých, ktorí majú vopred našetrenú aspoň časť sumy nového vozidla kvôli akontácii. Tej môžeme rozumieť ako vstupnej investícii, ktorá tvorí istú časť z celkovej hodnoty automobilu. Lízing je obľúbenou voľbou podnikateľov, ktorí napríklad potrebujú pre svoj biznis viacero áut. Porovnanie lízingových produktov si môžete pozrieť v prehľadnej tabuľke na tomto odkaze.

Či už zvolíte financovanie auta prostredníctvom spotrebného úveru, leasingu alebo si ho kúpite z vlastných zdrojov, je veľmi dôležité túto investíciu zabezpečiť vhodným poistením.

Než prvýkrát sadnete za volant auta

Je potrebné, aby ste ho poistili povinným zmluvným poistením. Ako už samotný názov napovedá, ide o zákonom nariadené poistenie, ktoré kryje zodpovednosť za škody spôsobené prevádzkou motorového vozidla. Toto poistenie je povinné pre všetkých, ktorí vlastnia motorové vozidlo s evidenčným číslom a nejedná sa teda iba o osobné auto či dodávku, ale aj o motocykel. Výšku poistného si môžete jednoducho vyrátať v našej online kalkulačke.

Havarijné poistenie je vašou istotou

Na rozdiel od PZP kryje havarijné poistenie škody spôsobené na vašom vozidlea aj napriek tomu, že toto poistenie povinné nie je, vysoko ho odporúčame. Naše havarijné poistenie kryje poškodenie a zničenie vášho vozidla v prípade havárie, krádeže, živelnej pohromy či vandalizmu. Poistiť je možné nielen nové, ale aj jazdené automobily a k dispozícii máte nonstop asistenčné služby. Vypočítajte si cenu havarijného poistenia pre vaše vozidlo na kalkulačke havarijného poistenia.

Spomínané poistenia slúžia ako krytie pri poškodení či odcudzení auta. Dôležitým je však aj úrazové poistenie vodiča, ktoré chráni vás ako osobu pred následkami nehody, v prípade trvalých následkov či smrti. Poistenie je platné po celom svete a ponúka doživotnú rentu.

Všetko potrebné vybavíte v ČSOB na jednom mieste

A nemusíte kvôli tomu nikam chodiť. Zvládnete to aj online, z bezpečia vášho domova. Všetko od financovania až po poistenie nájdete v našej mobilnej aplikácii ČSOB SmartBanking, v sekcii Online nákup.